Donderdag 16 april 2020 (iCal)


Excursie voor leden


Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede
Een kijkje achter de schermen in het ziekenhuis van voeding en bewegen

 

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis met een belangrijke regionale functie. Het verzorgingsgebied in West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht telt ruim 260.000 inwoners. Er zijn spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek met prikpost in Wageningen.


Het ziekenhuis heeft een jaaromzet van ruim € 226 miljoen, en er werken 2.623 medewerkers, 180 medisch specialisten en 400 vrijwilligers.


Ziekenhuis Gelderse Vallei is sinds 2004 geaccrediteerd door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS).


Patiënten kunnen er terecht voor bijna alle medische specialismen. Er is een groot aantal subspecialisaties en er wordt intensief samengewerkt met andere (zorg)organisaties. Zo wordt een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling geleverd. De patiënt kan er met al zijn zorgvragen terecht.


Het ziekenhuis Gelderse Vallei staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding en bewegen. Maar ook echografie en MRI, intensieve zorg, slaapproblematiek, het Vrouw, Moeder en Kindercentrum en Focuszorg zijn belangrijke deskundigheidsgebieden.
Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel. Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen.


Voeding en bewegen zijn bouwstenen van de zorg van het ziekenhuis.
Voor, tijdens en na een ziekenhuisopname wordt er extra aandacht besteed aan voeding en bewegen. Het ziekenhuis heeft een keuken die bekend staat om de maaltijden op maat. Die maaltijden worden binnen 45 minuten na telefonische bestelling van de patiënt aan bed of tafel geserveerd. Zo krijgen patiënten een maaltijd precies volgens hun eigen wens, namelijk wat, waar, wanneer en met wie hij of zij wil eten! Behandelingen worden door deze aanpak van de voeding effectiever, de patiënt herstelt sneller en voelt zich beter.


Het ziekenhuis Gelderse Vallei voert wetenschappelijke onderzoek uit met partners in het bedrijfsleven en met andere ziekenhuizen, en kennisinstituten. Binnen de Alliantie Voeding in de Zorg wordt samen met Wageningen UR en Rijnstate onder meer onderzoek gedaan naar innovatieve voedingsbehandelingen.


De excursie naar het ziekenhuis Gelderse Vallei omvat een aantal lezingen en een rondleiding waarbij u een kijkje achter de schermen krijgt. U kunt zien hoe één en ander gaat op één van de afdelingen zoals radiologie, het klinisch chemisch hematologisch laboratorium, het oncologisch centrum of de echte keuken.


In de lezingen vertellen medewerkers vanhet ziekenhuis, waaronder een cardioloog en een wetenschappelijk medewerker, over het ziekenhuisbedrijf en hun afdeling.
Daarna zijn er 4 rondleidingen in groepen.
Iedere groep bezoekt 2 afdelingen. 

www.geldersevallei.nl